פרופיל גיבוי אש (Sika® Backer Rod Fire) – תשתית דחוסה במיוחד לתפרים
הסוד לחיסכון במערכות אש: פרופיל גיבוי בצפיפות קיצונית (250 ק"ג!)
ה-Sika Backer Rod Fire הוא הרבה יותר מסתם "פרופיל גיבוי". מדובר בגליל צמר סלעים דחוס בצורה יוצאת דופן (250 ק"ג למ"ק), העטוף ברשת סיבי זכוכית (Fiberglass) משוריינת.
היתרון הענק: בזכות העמידות העצומה שלו לאש, הוא מאפשר לכם להשתמש ברוב המקרים במסטיקי איטום סטנדרטיים של סיקה (כמו SikaHyflex-250 Facade) ועדיין לקבל מערכת מאושרת בתקן אש! זהו הפתרון החסכוני והחכם ביותר לאיטום תפרים בבנייה.
למה לעבור לפרופיל אש של סיקה?
- צפיפות מפלצתית (250 ק"ג/מ"ק): פי 4 מצמר סלעים רגיל! הדחיסות הזו יוצרת מחסום פיזי שהאש לא מצליחה לחדור, גם בתפרים רחבים.
- חוסך במסטיק היקר: מאפשר שימוש במסטיקים רגילים (כמו Hyflex-250) כשכבת גמר, במקום לחייב שימוש במסטיק אש ייעודי יקר לכל העומק.
- התקנה קלה ומהירה: מגיע בגליל, גמיש וקל לדחיסה לתוך התפר. רשת הפיברגלס שומרת על צורתו ומונעת התפוררות בזמן הדחיפה.
- עמידות מוכחת: מספק עמידות אש של עד 4 שעות (EI 240) בהתאם לתקן EN 1366-4.
שימושים עיקריים:
- איטום תפרי התפשטות ותפרים קונסטרוקטיביים בקירות ורצפות.
- איטום מרווחים בין אלמנטים טרומיים (Precast) ובטון יצוק.
- מתאים לשימוש בקירות בטון, בלוקים ובנייה קלה.
- פתרון אידיאלי למבני ציבור, מגדלי מגורים ומסחר הדורשים עמידות אש גבוהה.
מפרט טכני:
צפיפות ~250 ק"ג/מ"ק (!)
הרכב צמר סלעים + רשת זכוכית
עמידות אש עד 4 שעות*
קטרים 12 מ"מ עד 60 מ"מ
* זמן העמידות וסוג המסטיק המותר לשימוש תלויים בפרט הטכני המדויק. יש לעיין בדף המוצר.
הטיפ של אמרוסי לקבלני איטום: כשאתם בוחרים את קוטר הפרופיל, תמיד קחו מידה שגדולה ב-15% לפחות מרוחב התפר, כדי שהוא יישב בלחץ ולא ייפול. היתרון הגדול פה הוא בכיס: תבדקו במפרט – בהרבה מקרים תוכלו לסגור את התפר עם **SikaHyflex-250 Facade** הרגיל והטוב מעליו, במקום לקנות חומרים יקרים פי 3.